Vacature Ervaringsdeskundige

Wie zoeken we?
We zijn op zoek naar personen die een herstelproces achter de rug hebben om de geestelijke gezondheidszorg te verrijken. Om dit te realiseren, dien je aanwezig te zijn op de maandelijkse bijeenkomsten zodat je je steentje kan bijdragen. We laten je op jouw tempo alles ontdekken, zodat je er klaar voor bent, actief kunt participeren in onze pool en externe organisaties. Ten slotte willen we personen ontmoeten die persoonlijk willen groeien en zichzelf verder willen ontwikkelen.

Wat bieden we?
Onze maandelijkse bijeenkomsten bieden kansen om kennis te ontwikkelen, bij te leren, ervaringen uit te wisselen en nieuwigheden te ontdekken. Op deze manier kan je actief participeren, wat bijdraagt tot jouw persoonlijke groei. Om dit te realiseren, hechten we veel belang aan jouw bescherming als vrijwilliger en daarom bieden we een vrijwilligersovereenkomst aan. Ten slotte ontvang je een vrijwilligersvergoeding voor de opdrachten die je uitvoert binnen externe organisaties.

Overzicht van opdrachten
Wij brengen regelmatig herstelverhalen in scholen en andere organisaties en fungeren soms als simulatiepatiënt voor studenten. Daarnaast nemen wij patiëntenvertegenwoordiging op in de netwerken Reling, Noolim en Ligant. Verder nemen wij deel aan werkgroepen binnen de Limburgse psychiatrische ziekenhuizen om vanuit het patiëntenperspectief mee na te denken en onze ervaringen te delen. Ook zetelen wij soms in een panelgesprek. Ten slotte stellen wij informatiestanden op in de Limburgse psychiatrische ziekenhuizen om LEF meer bekend te maken bij het doelpubliek.